CMS Systemen

Content Management Systemen (CMS)

Wat is CMS?

» CMS is de afkorting van Content Management Systeem en betekent letterlijk inhoud beheer systeem. Door gebruik van een CMS is het mogelijk om zonder enige programmeerkennis teksten, afbeeldingen en zelfs hele pagina's op een website toe te voegen of te verwijderen. CMS is een hot item en er zijn veel systemen op de markt, variërend in prijs van gratis (Open Source) tot duizenden euro’s. Het is dan ook niet eenvoudig om een CMS te vinden dat aansluit bij uw wensen en budget.

MaxiCMS in the cloud» Een CMS staat geïnstalleerd op een centrale server, alle data is veilig opgeslagen in de cloud. Na oplevering van uw website kunt u overal waar u de beschikking heeft over een computer met internetaansluiting op de website inloggen en online de pagina's bewerken. Een CMS is voorzien van een WYSIWYG (wat u ziet is wat u krijgt) editor. Daardoor is het aanpassen en toevoegen van teksten en afbeeldingen net zo eenvoudig als wanneer u een tekstverwerker gebruikt. Door volledige scheiding tussen vormgeving en inhoud kunt u de site bewerken zonder de layout te beschadigen.

Gratis CMS

» Kent u de uitdrukking als iets te mooi is om waar te zijn is dat meestal ook zo? Dat is precies wat van toepassing is op gratis CMS systemen. U bent ze vast wel eens tegengekomen: Wordpress, Joomla, Typo3 enz. Deze open source pakketten zijn door iedereen vrij te downloaden en te gebruiken. Dat klinkt heel aantrekkelijk maar onder iedereen vallen niet alleen gebruikers, maar ook hackers. Die kunnen door het bestuderen van de code een "hackrobot" maken deze kunnen website's die gebruik maken van deze pakketten infecteren met virussen of privacygevoelige informatie buitmaken.

» Naast de veiligheid laat vaak ook de gebruiksvriendelijkheid te wensen over. Als het pakket geïnstalleerd wordt gebeurt dat met een standaard design. Om dat aan te passen moet u over de nodige kennis van HTML en CSS beschikken of een template kopen. Daarnaast zijn er met het oog op zoekmachinevriendelijkheid en overige functionaliteiten vaak meerdere (betaalde) uitbreidingen nodig. Omdat er steeds door de gebruiker updates aan het systeem geïnstalleerd moeten worden kan dat weer problemen opleveren met de bestaande uitbreidingen waardoor de hele website kan vastlopen. Kortom, om een open source website blijvend goed te laten functioneren moet dat gedaan worden door een professional wat betekent dat een gratis CMS dus helemaal niet zo gratis is als men in eerste instantie dacht.

Onze oplossing, het MaxiCMS

» Met MaxiCMS bent u verzekerd van een veilige website die altijd up to date is. Wij hanteren hiervoor een abonnementsvorm, u betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van het CMS en wij zorgen ervoor dat alles goed blijft functioneren zonder extra kosten. U heeft er dus geen omkijken naar en u kunt altijd de nieuwste functies en laatste browsers gebruiken. De broncode van MaxiCMS is niet zichtbaar voor hackers en daarnaast wordt MaxiCMS periodiek volledig gecontroleerd door externe specialisten. Zo bieden wij u de best mogelijke beveiliging.

» Naast veiligheid staat ook zoekmachinevriendelijkheid hoog in het vaandel. MaxiCMS is ontwikkeld met de nieuwste technieken en is daardoor zeer snel en stabiel. Snelle laadtijden worden steeds belangrijker. Daarom worden de ontwikkelingen op de voet gevolgd en waar nodig direct toegepast. Naast snelheid is ook de inhoud van de website van groot belang. Met MaxiCMS bent u in staat om zelf de nodige informatie toe te voegen zodat u beter gevonden wordt. Lees meer hierover op de pagina zoekmachineoptimalisatie.

Functionaliteiten

» Bij het MaxiCMS is er veel aandacht besteed aan gebruiksgemak en functionaliteit. Daarom is er gekozen voor een basissysteem met modules die los te installeren zijn. Met het basissysteem beschikt u over een volwaardig CMS. U kunt pagina's en menu-items bewerken, toevoegen en verwijderen. Ook kunt u publicatiedatums per pagina instellen, pagina's beveiligen met een wachtwoord en een contactformulier toevoegen. Ook een meertalige website maakt deel uit van de standaard functionaliteiten. Tevens zijn er meerdere beheerders mogelijk, elk met hun eigen rechten.

» Daarnaast is er een groot aantal modules beschikbaar zoals een Fotoalbum, Nieuwsberichten, Nieuwsbrievensysteem (incl. inschrijven en ontwerpen), Gastenboek, Catalogus, Google maps, Dealer locator, Agenda, Formulieren enz. Ook zijn er social media modules voor Facebook en Twitter integratie. Voor het admin gedeelte is er een backup module beschikbaar. Hiermee kunt u pagina's tot 3 versies oud terugplaatsen. Ook kan er een koppeling gemaakt worden met Google Analytics waardoor u vanuit de admin de belangrijkste statistieken kunt bekijken. Ook andere modules en maatwerkoplossingen zijn mogelijk. Neem voor meer informatie of prijzen vrijblijvend contact op met m&m web-it.

In de spotlight

Wonen bij G&O
Wonen bij G&O

Gratis CMS of MaxiCMS


De zekerheden van een MaxiCMS website:

  • Beveiligd tegen hackers
  • Zoekmachinevriendelijk
  • Automatische updates
  • Gebruiksvriendelijk
Webdesign
Webdesign
PSD to HTML+
PSD to HTML+
MaxiCMS
CMS Systemen
Opencart
Webwinkels